Uitdaging 2016

BC-AD6Logo

Wij gaan de uitdaging aan

 Wij, Bart en Ellie van Stiphout, gaan in 2016 meedoen aan de Alpe d’HuZes met BIG Challenge. BIG Challenge is een initiatief van Herman Houweling uit 2009. In zeven jaar tijd heeft de Nederlandse veehouderij 5,3  miljoen euro gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF. De BIG Challenge-fietsers en -lopers maken deel uit van de ongeveer 4.500 fietsers die dit jaar deelnemen aan Alpe d’HuZes.

Varkens-, pluimvee-, melkvee- en kalverhouders, akkerbouwers, tuinders en anderen die in de agrarische sector werkzaam zijn, zetten zich ook in 2016 in voor de strijd tegen kanker. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en die grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Daarom beklimmen zo’n 200 fietsers en lopers uit de agrarische sector op 1 en 2 juni 2016 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Doel dit jaar is om 1.000.000 euro bijeen te fietsen/lopen.

Chicks are Cool
Wij volgen BIG Challenge al jaren via collega pluimveehouders. En elke keer horen we zo’n enthousiaste verhalen. Dit jaar gaan we met 3 teams met 23 collega pluimveehouders mee fietsen en lopen. Wij doen mee omdat kanker een rotziekte is waar nog teveel mensen aan overlijden. Ook in onze familiekring komt de ziekte voor. We willen een steentje bijdragen aan het vinden van een oplossing voor deze ziekte. We willen de Alpe drie keer beklimmen.

De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor KWF, de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten en de agrarische sector bij een breed publiek promoten. Kankerbestrijding is en blijft heel hard nodig. Het is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 en jaarlijks komen er ruim 100.000 nieuwe gevallen bij en sterven 44.000 mensen aan kanker. BIG Challenge strijdt voor een goed, gelukkig en gezond leven met kanker.

Samen met ons team organiseren we mooie acties waarbij we een hoop geld binnen willen halen voor het goede doel en de pluimveehouderij promoten; natuurlijk verkopen we de prachtige Coole T-shirts. Mensen schrikken wel eens van het bedrag dat we in mogen zamelen: € 5.000 per deelnemer. Dat is het dubbele van Alpe d’HuZes deelnemers. Voor ons een extra uitdaging. Wil je ons sponsoren? Dat kan als particulier of als bedrijf; we leggen graag de mogelijkheden uit. Neem dan contact met ons op.
Kijk voor meer informatie en onze actiepagina’s via onderstaande links en op http://www.bigchallenge.eu/

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/bartvanstiphout
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/ellievanstiphout

Wij hopen op jullie steun! Alvast hartelijk dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *