Geslaagde open dag

Onze open dag op Tweede Paasdag was druk bezocht. We hebben veel mensen uit kunnen leggen hoe wij onze kippen houden, de eieren verzamelen en waarom we meedoen met BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, aan Alpe d’HuZes.

De bezoekers konden via de bezoekersruimte de kippen bekijken. De kippen kunnen dan gewoon hun gang gaan en je kunt alles goed zien. Daar hebben we veel vragen beantwoord, uitgelegd hoe de eieren verzameld worden en wat we elke dag doen bij de kippen.  Onze kinderen verzorgden elk heel uur het paaseieren zoeken. Bij regen verstopte de paashaas  de eieren binnen.
In het pakstation zagen de bezoekers hoe wij eieren sorteren op gewicht en verder verpakken. De machine vult allerlei doosjes die u wellicht kent uit onze eierautomaat. Ellie is een mmmEggie: kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten; op de open dag heerlijke eiersalade en gekookte en gebakken eieren. Collega BIG Challengedeelnemers verkochten Coole T-shirts, bier en handzeep en bakten heerlijke eieren. De dagopbrengst van ruim € 500,- schrijven we bij op onze actiepagina. Alles 100% naar KWF in de strijd tegen kanker.

Stipkip-kippenkijken28-3-20 Sorteerhal-opendag
sorteerhal BIGCh500
Sorteerband-Ellie Eierenbakken

2 thoughts on “Geslaagde open dag

 • 7 april 2016 at 20:16
  Permalink

  Geachte heer en mevrouw Van Stiphout,

  Als voorzitter van KWF Kankerbestrijding Afdeling Uden, wil ik u erg bedanken voor uw mooie bijdrage aan KWF Kankerbestrijding.

  Samen komen we steeds dichterbij. Daarom zijn we als KWF Kankerbestrijding erg blij met uw bijdrage aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Met de mooie donatie van € 500 als opbrengst van uw Open dag, investeert u in leven. Het draagt bij aan kankeronderzoek, voorlichting en ondersteuning van patiënten.

  Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn leven kanker, per jaar ruim 100.000 mensen. Samen met miljoenen mensen dromen we van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. En we doen er alles aan om deze droom waar te maken.

  We hebben in ruim 65 jaar al veel bereikt, maar om deze droom werkelijkheid te laten worden, moet er ook nog veel gebeuren. Samen met u en vele anderen gaan we door en blijven we ons inzetten voor leven.

  Nogmaals mijn hartelijke dank,

  Koen Andringa
  Voorzitter KWF Kankerbestrijding Uden

  Reply
 • 7 april 2016 at 22:05
  Permalink

  Hartelijk dank , voor deze mooie reactie.

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *