De eieren

Blauwe-eierdoosjes424
Vers vanuit de stal in de eierautomaat. Verser kan niet en het lekkerst is toch een vers ei. Zeker met ons extra smakelijk voer; een speciale vloeibare legmix die we zelf mengen met tarwe. Je proeft het verschil!

De kippen beginnen met eieren leggen als ze ongeveer 19 weken oud zijn. Ze zijn dan ongeveer twee weken bij ons op het bedrijf en goed gewend en goed ontwikkeld om elke dag een ei te leggen. Wist u dat een kip maximaal één ei per dag legt? Hoe ouder de kip, hoe vaker ze een dagje overslaat en geen ei legt.

Wij rapen elke dag de eieren. De eieren rollen vanuit de legnest op een band. Deze band transporteert de eieren naar de inpakmachine. Daar staat een van ons die de eieren controleert en eventuele beschadigde of vieze eieren eruit raapt. Aan het einde van de inpakmachine worden de trays opgestapeld en op pallets gezet.

Wij houden scharrelkippen die los in de stal lopen. Op de eieren staat dan ook de code 2 van scharreleieren en onze bedrijfsnummers: 43369 en 40365. Daarachter staat het stalnummer. Een code is dan bijvoorbeeld: 2-NL-4336901.