Hamburger met ei

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 rode ui
  • olie
  • paneermeel
  • 1/4 sla naar keuze
  • peterselie
  • 2 tomaten
  • 500 gr rundergehakt
  • gehaktkruiden, peper en zout
  • 8 reepjes spek
  • 5 eieren
  • 4 plakken (Cheddar)kaas
  • 4 (hamburger)broodjes

Bereiding

  • Meng het gehakt met een ei, een eetlepel gehaktkruiden en de peterselie
  • Voeg paneermeel toe en meng het goed door elkaar
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en rol die tot een bal
  • Duw de bal plat tot een vorm van een hamburger
  • Bak de reepjes spek tot ze krokant zijn
  • Haal de spekreepjes uit de pan
  • Bak de hamburgers
  • Bak de eieren in een andere pan
  • Snij de tomaten en ui
  • Hamburgerbroodjes eventueel roosteren
  • Beleg elk broodje met een blaadje sla, een hamburger, plakjes spek, schijfjes tomaat en een plakje kaas
  • Eindig met een gebakken ei

 

Leuke variatietip: vorm de hamburgers en haal daarna met een klein glaasje het midden van de hamburger eruit. Leg de hamburgerrondjes in de pan en breek daarna de eieren in het midden van de hamburgers. Bak de hamburger in 5 tot 8 minuten gaar.

Smakelijk eten!