Benodigdheden (2 personen)
- 4 eieren
- 1/2 paprika, fijngesneden
- geraspte kaas
- 1/2 prei, fijngesneden of bieslook
- 1/4 bakje champignons, fijngesneden
- scheutje melk
- peper en zout
- eventueel magere spekreepjes
Bereiding
- Kluts de eieren in een kom
- Voeg klein scheutje melk en snufje zout toe
- Klop totdat eiwit en eigeel goed gemengd zijn
- Verwarm olie of boter in de pan
- Giet de helft van het mengsel in de pan
- Verdeel de omelet over hele pan door pan schuin rond te draaien
- Bak omelet op halfhoog vuur, bij te hoog vuur wordt omelet bruin
- Duw ca. 30 seconden omelet met spatel vanaf zijkant naar binnen
- Bak tot onderkant gestold
- Strooi de geraspte kaas eroverheen
- Sla omelet dubbel en laat kort verder stollen op laag vuur.
- Voor meer vulling kun je eventueel magere spekreepjes toevoegen.
Eerst apart uitbakken en dan door het eimengsel doen.
Smakelijk eten!