Ujese omelet

Benodigdheden (2 personen)

  • 4 eieren
  • 1/2 paprika, fijngesneden
  • geraspte kaas
  • 1/2 prei, fijngesneden of bieslook
  • 1/4 bakje champignons, fijngesneden
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • eventueel magere spekreepjes

 

 

 

Bereiding

  • Kluts de eieren in een kom
  • Voeg klein scheutje melk en snufje zout toe
  • Klop totdat eiwit en eigeel goed gemengd zijn
  • Verwarm olie of boter in de pan
  • Giet de helft van het mengsel in de pan
  • Verdeel de omelet over hele pan door pan schuin rond te draaien
  • Bak omelet op halfhoog vuur, bij te hoog vuur wordt omelet bruin
  • Duw ca. 30 seconden omelet met spatel vanaf zijkant naar binnen
  • Bak tot onderkant gestold
  • Strooi de geraspte kaas eroverheen
  • Sla omelet dubbel en laat kort verder stollen op laag vuur.
  • Voor meer vulling kun je eventueel magere spekreepjes toevoegen.
    Eerst apart uitbakken en dan door het eimengsel doen.

 

Smakelijk eten!

Deze website gebruikt cookies. De website laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Ga je voor een optimaal werkende website, klik dan op "Accepteer". Lees ons privacybeleid of onze cookieverklaring voor meer info.