Ujese omelet

Benodigdheden (2 personen)

  • 4 eieren
  • 1/2 paprika, fijngesneden
  • geraspte kaas
  • 1/2 prei, fijngesneden of bieslook
  • 1/4 bakje champignons, fijngesneden
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • eventueel magere spekreepjes

 

 

 

Bereiding

  • Kluts de eieren in een kom
  • Voeg klein scheutje melk en snufje zout toe
  • Klop totdat eiwit en eigeel goed gemengd zijn
  • Verwarm olie of boter in de pan
  • Giet de helft van het mengsel in de pan
  • Verdeel de omelet over hele pan door pan schuin rond te draaien
  • Bak omelet op halfhoog vuur, bij te hoog vuur wordt omelet bruin
  • Duw ca. 30 seconden omelet met spatel vanaf zijkant naar binnen
  • Bak tot onderkant gestold
  • Strooi de geraspte kaas eroverheen
  • Sla omelet dubbel en laat kort verder stollen op laag vuur.
  • Voor meer vulling kun je eventueel magere spekreepjes toevoegen.
    Eerst apart uitbakken en dan door het eimengsel doen.

 

Smakelijk eten!